Solcellsdrivna belysningsmaster – tillfälliga och mobila belysningslösningar

En god belysning är viktig i trafikerade miljöer för såväl oskyddade trafikanter som skyddade. Därför är det nödvändigt att ha hållbara och effektiva belysningar som är enkla att förflytta efter behov, framför allt i rörliga miljöer, det vill säga temporära utomhusmiljöer där platsförhållandena är ombytliga.

Vi har mobila belysningsmaster som är praktiska, kostnadseffektiva och enkla att såväl installera som förflytta. Våra belysningsmaster är därför perfekta att använda vid tillfälliga utomhusmiljöer såsom byggarbetsplatser, vägarbeten, infrastrukturprojekt, parkeringsplatser, utomhusevenemang, festivaler och platser där utveckling av bostäder sker. Belysningsmaster fungerar även bra som nödbelysning eftersom de är flyttbara. 

Ljusegenskaper

De temporära belysningsmasterna kan ge ljus som täcker 550 kvadratmeter och har en lumen på 10 000 – 40 000, vilket ger ett neutralt ljussken som är behagligt och skapar kontraster. Belysningslösningarna vi erbjuder är specialutvecklade att vara mobila, till exempel är masterna släpvagnsmonterade kraftenheter som gör de enkla att förflytta.

Utöver det har belysningsmasterna en integrerad, kraftfull och djupgående batteriteknologi samt vikbara solpaneler (4 x 380W) och LED lampor (4 x LED-strålkastare).

ProLight

ProLight är en av våra högpresterande mobila belysningsmaster som erbjuder ett praktiskt, kostnadseffektivt och lättinstallerat alternativ till dieselgeneratorbelysning. Belysningarna är rustade med en så kallad ”använd och glöm”-modell som både tar bort behovet av tankning och service, vilket gör de mycket användarvänliga.

Belysningsmasterna har en kraftfull kapacitet på 1320 W, vilket är tre gånger så stor effekt som andra tillfälliga solcellsdrivna belysningsmaster på marknaden. Denna kraftfulla effekt möjliggör att enheten fungerar konsekvent och tillförlitligt året runt även under vinterdagar med 16 timmars mörker.

ProLight behöver aldrig tankas och dess digitala, inbyggda fjärrkontrollfunktion gör att du kan reglera dess inställningar efter behov. Till exempel kan man ändra ljusförhållandena utan att behöva vara på plats.

Varje ProLight är försedd med en mikrokontroller och GPS-spårning, vilket gör att den kan slås på och stängas av på distans. Dessutom registreras och övervakas nyckeldata, till exempel förbrukad energi och ljusinställningar.

Hur skiljer sig belysningsmaster från gatubelysning?

Vår gatubelysning består främst av fasta belysningsmaster, vilket innebär att fundamentet gjuts fast i marken och är därmed oflyttbara.

Detta till skillnad från våra mobila belysningsmaster som främst används vid temporära miljöer såsom byggarbetsplatser, där det är nödvändigt att flytta belysning.

Dessutom är solpanelerna mycket större på våra belysningsmaster för att de ska ha kapacitet att lysa starkare och täcka större områden jämfört med gatubelysningen.

Belysningsmasterna har större solpaneler och är mer rejäla för att de ska vara så praktiska, effektiva och robusta som möjligt, medan vår gatubelysning har en slimmad och elegant design för att passa in i urbana miljöer.

Tillsammans skapar vi säkra trafikmiljöer – For the love of lives