Gladiator Grund

Gladiator Grund har blivit testad mot både PAS 68 och ASTM standard och har framgångsrikt stoppat ett fordon med en vikt på 7,500 kg i 80km/h. 

Gladiator Grund är ett av de kraftfullaste alternativen inom HVM-marknaden (Hostile Vehicle Mitigation) som med lätthet stoppar ett fordon på 7500 kilo som färdas i 80km/h.

Med sitt grundliga fundament kan Gladiator installeras inom ett grunddjup på bara 203 mm. Detta gör att den kan installeras på platser där mer traditionella fasta pollare inte kan installeras, till exempel inom stadsmiljö.

Gladiator är utformad för att motverka fientliga fordon och i synnerhet för att skydda mot potentiella höghastighetsattacker. Det har testats för både den brittiska BSI PAS 68-specifikationen och den amerikanska ASTM F3016-standarden, vilket stoppar ett fordon på 7 500 kg vid 80 km/h i båda fallen.

Gladiator är väldigt flexibel vid installation eftersom de grunda basenheterna kan levereras i en mängd olika former som gör att pollarna kan passa runt hörn eller t ex runt papperskorgar. För att ytterligare förenkla installation är delarna i systemet märkta med visuella instruktioner för guidning vid montaget.

Gladiator är varmförzinkad som standard för att ge skydd mot korrosion Den levereras också med två reflekterande gula band för att säkerställa pollarens synlighet för fotgängare och förare. Pollaren kan lackeras i valfri RAL-färg eller förses med en överdragshylsa efter önskemål.