Solcellsdriven el & energi

Miljövänlig, tyst och pålitlig

ATA i samarbete med solteknikbolaget Prolectric

ATA  har ingått avtal med det brittiska solteknikföretaget Prolectric. Prolectric är ledande utvecklare av hållbar solcellsteknik som tillverkar tillfälliga och permanenta kraft- och belysningsstationer till hela entreprenadbranschen inom väg och trafik. Samarbetet innebär att ATA blir återförsäljare för hela den nordiska marknaden.  

– Vi har märkt att våra kunder efterfrågar produkter och tjänster som kan underlätta i det alltmer skärpta arbetsmiljöansvaret och kravet på miljösmarta och säkrare arbetsplatser. Med Prolectrics lösning på oberoende, ljudlösa och effektiva solcellsdrivna alternativ kommer vi att förändra arbetsmiljön både för entreprenörer och tredje part. Effekten av att använda Prolectrics produkter är att det blir en tystare, säkrare och mer hållbar arbetsmiljö utan CO2-utsläpp från kompressorer eller aggregat. Dessutom sparar entreprenör och byggherre på minskade bränsle-och underhållskostnader och dyr bygg-el. Med denna satsning fortsätter vi att renodla ATA:s verksamhet och vårt erbjudande kring säkerhetsprodukter för att värna liv och miljö, säger ATA:s VD Peter Bäckström. 

− Vi har under året förändrat vår strategi för att ännu tydligare kunna bidra i utvecklingen av ett hållbart och säkert samhälle. Vi arbetar varje dag för att värna liv. Det innebär att vi i första hand ska öka säkerheten för de som har sin arbetsplats på eller vid väg men även inom byggindustrin. Vi har sedan starten 1967 verkat för ett säkrare vägarbetsliv för både för kunder och kollegor. Vi ser att Prolectrics långsiktiga arbete och anseende är en perfekt partner för oss i det arbetet, säger ATA:s försäljningschef Niklas Ranhög.  

− Vi ser mycket positivt på ATA:s och dess erfarenhet inom entreprenadbranschen, både inom väg och byggindustrin och det tillskott av expertis de tillför. Vi är övertygade om att Prolectric resurser kommer stärka ATA:s position på den nordiska marknaden med fortsatta arbete att var ett framsynt trafik & bygg säkerhetsbolag till nytta för våra kunder och miljö, säger Prolectrics Managing Director (CEO), Chris Williams.  

Prolectrics Hemsida

MINSKADE UTSLÄPP

Minskad bränsleförbrukning och CO2-utsläpp

INGET BULLER

Tyst ström från batterier dag- och nattetid

INGET BRÄNSLE

Inga dieselkostnader, spill eller tankande

ProLight mobila solcellsdrivna belysningstorn

ProLight är en mobil solcellsdriven belysningsmast som fungerar tillförlitligt året runt, även under utmanande vinterförhållanden. ProLight är ett kostnad- och miljöbesparande alternativ till bygg-el och dieselgenererad arbetsbelysning. Det är lätt att hantera och installera ProLight. Den behöver aldrig tankas, så du sparar pengar och arbetskraft, samtidigt som den fortsätter att ge kraftfullt ljus utan buller, förorenande utsläpp eller risk för spill.

Ladda ner produktblad

ProPower solcellsgenerator

ProPower 3-fas är en solcellsgenerator som har utformats för att ge en hållbar, temporär energikälla för företag inom bygg, infrastruktur, järnväg och evenemang. ProPower innehåller den senaste sol- och batterilagringstekniken i en kompakt trailervagn vilket gör den till en miljövänlig, kostnadseffektiv och smidig enhet att driftsätta som avsevärt minskar din bränsleförbrukning och dina C02-utsläpp.

Ladda ner produktblad

ProTemp solcellsdriven kraftkälla med teleskopmast

ProTemp PT6 är en kraftfull och mångsidig sollcellsdriven kraftkälla som är monterad på en vikt på 1000 kg med en fem meter hög belysningsmast. Det går snabbt och enkel att installera och flyttas lätt med gaffelställ. ProTemp är ett flexibelt alternativ till dieselgenererad bygg-el med miljövänlig, tyst drift och med låga koldioxidutsläpp, som kräver minimalt underhåll. ProTemp behöver inga grävda diken/kanaler för kablar och sparar kostnader för markarbeten och installation.

Ladda ner produktblad

Kontakta oss via formuläret!

Kontakta oss via formuläret!