Industriella miljöer

Påkörningsskydd i industriella miljöer

I industriella miljöer är det viktigt att skydda både personer som rör sig i området liksom byggnader och objekt som är kritiska för verksamheten. För att slippa lägga onödig tid på underhåll är ofta flexibla och energiabsorberande lösningar att föredra.

 

Skydda liv

Genom att planera hur fordon och personer rör sig i miljön kan individen guidas utom risk för kollisioner. Där fordon och personer möts kan påkörningsskydd skapa trygga zoner så att onödiga olyckor undviks.

Skydda egendom

Skador på industribyggnader och objekt kan innebära stora kostnader för både reparation och vid driftstopp. Genom att noggrant arbeta igenom miljön och riskvärdera tänkbara situationer och incidenter så kan ett högeffektivt skydd uppnås. Och genom att använda rätt lösningar, som till exempel flexibla och energiabsorberande skydd, så minimeras underhållsbehovet och både fordon som byggnader och objekt skyddas.

Lösningar från Berry – din trygghet

ATA är en del av den internationella koncernen Hill&Smith där även Berry, som producerar högklassiga påkörningsskydd, ingår.

Dessa lösningar är väl beprövade och testade enligt europeiska normer och standarder, vilket gör att vi kan beräkna så att rätt lösning väljs för ert specifika behov. Inga skydd är starkare än dess svagaste del och det gäller att veta hur man väljer rätt dimension.

Rätt förankring är avgörande

För att utnyttja påkörningsskyddens egenskaper gäller det att förankra korrekt. Stumma ståndare kräver ett större förankringsdjup än semi-flexibla och energiabsorberande. Att välja rätt lösning är avgörande för en trygg miljö. Våra experter hjälper gärna till att beräkna vad som passar bäst i just er miljö. Tveka inte att höra av er för en diskussion.

Flexibla lösningar som lätt anpassas efter era behov

Ingen lösning är den andra lik, och ATA har lång erfarenhet av anpassade speciallösningar för de flesta olika typer av behov och verksamheter. Vill du se exempel på några projekt, klicka här.

Kontakta oss