Patriot Bom

Patriot Bom från ATG Access, är en av marknadens starkaste barriärer. Den är testad och godkänd i enlighet med ASTM F3016.

Patriot Bom, som är krocktestad, godkänd och certifierad enligt ASTM-standarden och uppnådde en gradering på M50 P1, med barriären intakt efter kollisionen.

Patriot Bom är den perfekta lösningen för att etablera ett en inpasseringspunkt i ett skyddat område men med bibehållen hög säkerhet.

Barriären testades med en bredd på 7 200 mm men finns i bredder från 3500 mm upp till 7200 mm. Den levereras antingen i en hydraulisk eller manuellt manövrerad modell. Med en hydraulisk lösning är tiden ca 3–5 sekunder för höjning och sänkning.

Detta kan reduceras till bara 1 sekund genom att lägga till en nöd-drift, en så kallad EFO-funktion. Modellen med manuell drift är i första hand framtagen för avlägsna platser utan tillgång till elförsörjning, eller för platser som bara kräver tillfällig åtkomst.

Barriären levereras varmförzinkad och målas sedan med en polyesterbeläggning för maximalt korrosionsskydd. Konstruktionen går att få i valfri RAL-färg, för att passa gällande miljö. Markdjupet som behövs för att rymma balken är bara 305 mm. Medan markjupet för infästningarna på vardera sidan om balken kräver ett djup på 1220 mm.

Patriot Bom är snabb och enkel att installera och har utformats med tanke på förenklad drift och underhåll med alla fästen ovan mark, vilket säkerställer produktens livslängd långt efter installationen. Dess hållbara design gör att den fungerar pålitligt i extremt varma och kalla klimat.