ATA-seminarier våren 2019

ATA fortsätter med sina uppskattade seminarier under våren. Först ut är ett seminarium om ”Senaste forskningen kring cykelsäkerhet” den 27 mars.

Under detta seminarium får du lyssna på Jones Karlström från Cykelcentrum hos VTI och Mirjam Wolff från cykelloppet Sthlm Bike. Jones kommer att berätta om vad Cykelcentrum gör för att öka kunskapen och säkerheten kring cykling.

Jones presenterar det senaste kring vägutrustning, vägarbeten, friktion, sopsaltningen samt tekniska resurser som finns i Sverige för att bedriva cykelforskning.

Mirjam berättar om idén med loppet utan tidtagning, Sthlm Bike, samt deras cykelskola för barn som bidragit till fler säkrare cyklister.

Praktiskt
Seminarierna pågår mellan 7.00-9.00.
Frukost serveras mellan 07.00-07.30.
Plats: ATA Sollentuna. Staffans väg 7, 192 78 Sollentuna.

Våren fortsätter sedan med ett seminarium om infrastrukturprojekt, ”Undvik kostsamma fel redan i projekteringsskedet” den 15 maj.

Vid byggnation av vägar och broar är ofta räcket en av de sista pusselbitarna innan projektet anses vara färdigt. Eventuella fel i ritningen upptäcks när räcket ska monteras vilket tvingar fram kompromisser som frångår regelverk. Projektören har en viktig roll i detta. Ju mer korrekt informationen är från första början, desto färre viktiga beslut behöver då fattas på felaktiga grunder längre fram i projekten. Vi kan på så sätt spara både liv och pengar för samhället.

Under detta seminarium får du lyssna på Jano Dib, Projektchef Infrastruktur på ATA Hill & Smith AB. Jano kommer förklara vilka de typiska projekteringsfelen är och presentera exempel på hur det absolut inte får gå till. Misstag kan kosta väldigt mycket att åtgärda. Vi kommer även få reda på hur ett räcke ska vara utformat och placerat för att fungera på ett säkert sätt.

Anmälan görs enklast via kontaktformuläret på den här sidan.

Varmt välkomna till vårens seminarier på ATA.